
Demonstratii culinare – Universul Culinar Aquila – Day 2 – Experiență completă pentru profesioniștii HoReCa
Vizitatorii vor putea descoperi în stand un portofoliu diversificat, ce integrează brandurile proprii – Gradena, LaMasă®, Yachtis, dar și branduri cu notoritate distribuite de Aquila în România, Nutella, Mutti, La Molisana, Hulala, Kikkoman, TABASCO® Brand, FRoSTA, Bonduelle precum si alte branduri partenere. De asemenea, prin intermediul brandului Mutti va sponsoriza competiția Pizza Challenge, competiție tradițională în cadrul târgului, care reunește unii dintre cei mai talentați pizzaioli din România. Această implicare reflectă angajamentul companiei de a susține excelența culinară și de a rămâne un partener activ al comunității profesionale HoReCa
Standul Aquila va fi structurat în patru zone de experiență, concepute pentru a răspunde nevoilor diverse din industria HoReCa:
- Restaurant Solutions – demonstrații culinare susținute de chefi de renume: Chef Cătălin Petrescu, Chef Nicolai Tand, Chef Cristian Frățieanu și Chef John Menumorut, ambasador al unor branduri internaționale de prestigiu si Corporate Chef Aquila, prezent pe întreaga durată a târgului. Noutatea acestui an este prezența lui Chef Paolo Gramaglia, chef de talie internațională, distins cu o Stea Michelin, care va aduce alături de brandul de paste La Molisana o „călătorie atemporală” prin creativitate și inovație gastronomică.
- Wine & Bar by Parmadrinks – degustări de vinuri internaționale prezentate de Eduard Jakab, Somelier Internațional ASI și Somelier Certificat CMS – The Court of Master Sommeliers USA. De asemenea, sesiuni de mixology și soluții personalizate pentru bar vor fi oferite de Adrian Sacotă, Brand Ambasador Imported Spirits&Mixers Parmadrinks, Bartender & Mixologist cu vastă experință în HoReCa.
- Coffee Bar by Lavazza – experiența unei cafele autentice italienești va fi oferită de Eduard-Adrian Oancea, Barista Trainer Lavazza România și câștigător al locului 1 la Barista Challenge 2024.
- Sweet Moments by Nutella – inspirație pentru deserturi creative și meniuri atractive în cafenele și restaurante, soluții de mic dejun.
Programul demonstrațiilor culinare :
Sâmbătă, 08 Nov 2025
- Stand Aquila 10.00 – Soluții de Mic Dejun by Nutella și Lavazza.
- Stand Aquila 11.00 – Chef John Menumorut – Bonduelle și Calvo® -Soluții pentru finger food & tapas.
- Stand Aquila 12.00 – Chef John Menumorut -FRoSTA – Paella Valenciana.
- Stand Aquila 13.00 – Chef John Menumorut –Aripioare de porc sous vide LaMasă® și Cartofi gratinați Gradena.
- Scena Principală 14.00- Chef Paolo Gramaglia, o Stea Michelin – Pastele La Molisana și un Chef Michelin!
- La Molisana Caserecce cu cacio e pepe, ghimbir, sumac și fructe goji.
- La Molisana Fusilli cu 3 tipuri de roșii în stil marinara, anșoa, oregano, mozzarella fondue, cremă de busuioc și lămâie.
- Stand Aquila 15.00 – Chef Paolo Gramaglia, o Stea Michelin – Pastele La Molisana și un Chef Michelin!
- Stand Aquila 16.00 – Insalatone LA MOLISANA cu fructe de mare Yachtis.
- Stand Aquila 17.00 – Chef John Menumorut – Crispy chicken Burger LaMasă® cu TABASCO® Sos Sriracha, Mayo și Cartofi Steak House Gradena.
- Stand Aquila 17.00 – Chef John Menumorut – Tarta Tatin cu roșii Mutti.
Duminică, 09 Nov 2025
- Stand Aquila 10.00 – Solutii de Mic Dejun by Nutella și Lavazza Stand Aquila
- Stand Aquila 11.00 – Chef John Menumorut – Amestec Chinezesc Gradena și Pulpe de pui marinate cu Kikkoman Teryiaki sos.
- Stand Aquila 12.00 – Chef John Menumorut – FRoSTA -Somon Salbatic pane cu orez și amestec de legume de vară.
- Stand Aquila 13.00 – Chef John Menumorut – Bonduelle falafel cu Andalucia mix și sos tahini.
- Scena Principală 14.00- Chef Cristian Frățieanu by Mutti
- Pork crackling ( Șorici de porc expandat cu cremă de polenta, parmezan și sos cremos de roșii Mutti)
- Foie gras and truffle parfait (Parfait de foie gras cu trufe, jeleu de zmeură cu roșii Mutti și dulceată de ardei iuți cu roșii)
- Calamar saganaki by Akos (Calamar gigant – cu sos saganaki roșii Mutti)
- Pavlova with vanilla cream and strawberry jam with cherry tomatoes and chilli
- Stand Aquila 15.00 Chef Nicolai Tand by TABASCO® Brand
-
- Tartar de vita prăjit a la retour cu TABASCO® Sos ardei roșu.
- Tacos de carne de vită slow cooked cu TABASCO® Chipotle sos.
-
- Stand Aquila 16.00 – Chef John Menumorut – Creveți Yachtis cu TABASCO® Habanero și Amestec Italian Gradena cu Mutti pasata.
- Stand Aquila 17.00 – Chef Marco Masin – Soluții pentru desert by Hulala.
- Stand Aquila 18.00 – Chef John Menumorut – Obrăjori de vita sous vide LaMasă® cu TABASCO Chipotle și broccoli Gradena și Kikkoman Ponzu.
Luni, 10 Nov 2025
- Stand Aquila 10.00 – Soluții de Mic Dejun by Nutella și Lavazza.
- Stand Aquila 11.00 – Moment Nutella – Pastry Chef.
- Stand Aquila 12.00 – Chef John Menumorut – Bonduelle Gourmet vegetable mix la grătar cu porumb la grătar și ceafă sous vide LaMasă®.
- Stand Aquila 13.00 – Chef Cătălin Petrescu by Kikkoman
- Sashimi de hamaki cu vinegreta din Kikkoman soia sos și trufe. Tehnică de filetare.
- Maki cu ton și foie gras, unagi și Kikkoman soia sos și trufe.
- Muschi de vita cu sos unagi Kikkoman și murături Kimchi în stil Japonez.
- New! – Italomeshi Risotto cu pasta Miso și Kikkoman soia sos by Chef Cătălin Petrescu și Chef John Menumorut.
- Stand Aquila 14.00 – Chef John Menumorut – FRoSTA Fish & Chips cu piure de mazăre Bonduelle.
- Stand Aquila 15.00 – Chef Marco Masin – Soluții inovatoare by Gran Cucina.
- Stand Aquila 16.00 – Chef John Menumorut Coaste sous vide LaMasă® cu Kikkoman Teriyaki glaze , Cartofi wedges Gradena.
- Stand Aquila 17.00 – Chef John Menumorut – Pulpe de pui marinate cu Kikkoman Teriyaki și Amestec Chinezesc Gradena.