fbpx

Giuseppe Buscicchio si Chef Robert Voicu – Demonstratie culinara „Meniurile Viitorului”

Giuseppe Buscicchio si Chef Robert Voicu – Demonstratie culinara „Meniurile Viitorului”

În cadrul evenimentului, Chef Giuseppe Buscicchio împreună cu Chef Robert Voicu vor pune în practică 2 trenduri din Meniurile Viitorului unde vor găti 2 preparate inedite.

Giuseppe Buscicchio se mândrește cu colaborări în structuri hoteliere importante precum Hotelul Four Season din Milano; a lucrat cu mari maeștri ai bucătăriei italiene precum Chef Raffaele De Giuseppe și Chef Sergio Mei de la care a învățat respectul pentru materiile prime. La 25 de ani a devenit Executive Chef în restaurante importante din Apulia, obținând numeroase premii personale precum premiul „Admaiora” Slow Food și a fost selectat în 2010 drept cel mai bun bucătar emergent din sudul Italiei. Este profesor în numeroase școli italiene de gătit unde predă cursuri profesionale bucătarilor. S-a alăturat Unilever Food Solutions Italia în 2014, aducând bucătăria sa simplă și concretă, care combină gusturi echilibrate și arome neobișnuite.

Prima demonstrație culinară face parte din categoria preparatelor care, gătite cu maiestrie de bucătarul chef Giuseppe Buscicchio, nu creează risipă alimentară. Este vorba despre un preparat de pește în formă de terină, în care este gătit peștele întreg, oferindu-i savoare ingrediente precum ciuperci, supă clară de vită, crustacee și multe altele! Pentru că un preparat bun mai întăi se vede și apoi se degustă, după preparare, Giusepe ne va pregăti la final un plating și mise en place pe măsură.

Cu o vastă experiență în arta culinară, dar și mult entuziasm și dorință de adaptare la noile trenduri, Chef Robert Voicu ne va introduce în Bucătăria Tradițională Modernă printr-un preparat care este la fel de gustos precum și sună! Preparatul constă în muschiuleț de porc gătit sous vide cu sos vânătoresc cu mămăligă gratinată, infuzată cu cimbru, gel de catstraveți murați și o crochetă din legume rădacinoase în crustă de jumări și spumă de brânză de capră.

Despre UniChef Cup

UniChef CUP este competiția care îi provoacă pe bucătari să fie la curent cu ultimele tehnici și trenduri culinare, dar și să își testeze nivelul profesional. Încă de la prima ediție care a avut loc în 2017 și până în prezent, comunitatea a strâns traineri cunoscuți la nivel național, fiecare cu tehnici și metode de gătit diferite. Anul acesta, aflat la a 5-a ediție, UniChef CUP aduce în prim-plan 8 finaliști care vor concura pentru marele premiu: un training culinar într-un centru de excelență Unilever Food Solutions din Europa.

UniChef Cup și Meniurile Viitorului

O lume în continuă schimbare aduce cu sine și o serie de modificări în alimentația oamenilor, iar bucătarii profesioniști adaptează meniul și stilul lor de gătit noilor cerințe ale clienților. Așadar, anul acesta, UniChef CUP este construit în jurul Meniurilor Viitorului,  un proiect prin care Unilever Food Solutions a identificat 8 tendințe noi în industria alimentară, precum Bucătăria Tradițională Modernă, Meniuri cu Risipă Alimentară Redusă sau Noul Mod de a Împărți.

…………………………………………………..

Accesul este permis tuturor participantilor la Foodservice & Hospitality Expo in limita locurilor disponibile.

Detalii eveniment
Detalii eveniment
Parteneri