fbpx

Alexandru Crîșmariu – Masterclass bartender „Îndrăznește”

Alexandru Crîșmariu – Masterclass bartender „Indrazneste”

INDRAZNESTE: un masterclass dedicat simturilor, in care Alexandru propune doua cocktailuri in premiera Vedeta este Moutai baijiu, o bautura distilata din China.

Folosind cele mai bune băuturi spirtoase, lichioruri și ingrediente, barmanul vă va incanta cu 2 cockteiluri uimitoare.

Veți explora diferite arome de gust și combinații a celor 2 cockteiluri propuse de Alex Cirsmariu:

GUIZHOU-MANHATTEN

Acest acest cocktail in premiera este puternic legat de regiune Guizhou (China) taramul unde ia nastere Moutai. Inspirația provine din cea mai puternică legătură dintre Guizhou și natură, așa că a folosit această inspirație pentru a crea, folosind și aperitivul Mirin, Moutai și Nuts.

Cocktailul în sine este o poezie dedicată Guizhou și naturii.

MOUTAI-ROA

Cel de-al doilea cocktail este ca o atingere de primăvarăcare te imbie cu arome de migdale, apă de trandafiri, apă de flori de portocal, portocală, lime și, desigur, Moutai. Ideea din spatele acestui cocktail este de a folosi mai multă materie proaspătă pentru a se potrivi cu aroma de Moutai, deoarece gustul postului va fi prelungit.

 Crîșmariu Alexandru a facut parte din cei 5 barmani special alesi pentru a participa la competitia : Read Hands Campari desfasurata in 2023 la Milano.

Cu o vasta experienta in domeniu, a lucrat pentru mai multe proiecte de renume in Bucuresti, Flair Angel, FIX Botanical Bar (34 of 50 Best Cocktail Bars in Europe 2020), Kaiamo Restaurant (50Best Discovery List), Ave Forchetta.

Despre Moutai baijiu

A spirit from China, a toast to the world.

Moutai baijiu este numit după locul său de origine, orașul Moutai, provincia Guizhou. Alături de whisky si coniac, Moutai este considerată una dintre cele mai faimoase trei băuturi distilate din lume.

Moutai este binecuvântat cu o istorie lungă. Conform datelor istorice, în anul 135 î.Hr., lichiorul „Jujiang” produs în orașul Moutai a fost lăudat de către împăratul dinastiei Han ca „nectar delicios”. Originar din dinastiile Han și Qin, procesul original și tradițional de fabricare a Moutai a fost dezvoltat în continuare în timpul dinastiei Tang și Song și a ajuns la maturitate în dinastiile Qing și Ming. Astăzi, același proces traditional ancorat la rafinamentul său contemporan este încă folosit pentru a produce Moutai.

Gustul Moutai

Moutai este distilat din sorg rosu produs local, grâu și apă. Întregul ciclu de producție durează cinci ani. Această îmbătrânire îndelungată face Moutai mai parfumat, mai moale și fraged.

În 1915, Moutai a obținut respectul lumii prin câștigarea unei medalii de aur la Expoziția Internațională Panama-Pacific din San Francisco, cu aroma lui unică și calitatea excelentă.

Alexandru Crîșmariu – Masterclass bartender „Dare”

DARE: a masterclass dedicated to the senses, in which Alexandru proposes two cocktails for the first time. The star is Moutai baijiu, a distilled drink from China.

Alexandru Crîșmariu – Bartender Masterclass „Dare”

Using the best spirits, liqueurs and ingredients, the bartender will delight you with 2 amazing cocktails.

You will explore different flavors and combinations of the 2 cocktails proposed by Alex Cirsmariu:

GUIZHOU-MANHATTEN

This first cocktail is strongly linked to the Guizhou region (China), the land where Moutai was born. The inspiration comes from the strongest connection between Guizhou and nature, so he used this inspiration to create, also using Mirin, Moutai and Nuts appetizer.

The cocktail itself is a poem dedicated to Guizhou and nature.

MOUTAI-ROA

The second cocktail is like a touch of spring that imbues you with aromas of almonds, rose water, orange blossom water, orange, lime and, of course, Moutai. The idea behind this cocktail is to use more fresh matter to match the flavor of the Moutai, because the taste of the fast will be prolonged.

Crîșmariu Alexandru was part of the 5 bartenders specially chosen to participate in the Read Hands Campari competition held in 2023 in Milan.

With a vast experience in the field, he worked for several renowned projects in Bucharest, Flair Angel, FIX Botanical Bar (34 of 50 Best Cocktail Bars in Europe 2020), Kaiamo Restaurant (50Best Discovery List), Ave Forchetta.

About Moutai baijiu

A spirit from China, a toast to the world.

Moutai baijiu is named after its place of origin, Moutai City, Guizhou Province. Along with whisky and cognac, Moutai is considered one of the three most famous distilled drinks in the world.

Moutai is blessed with a long history. According to historical data, in 135 BC, the liquor „Jujiang” produced in Moutai City was praised by the emperor of the Han Dynasty as „delicious nectar”. Originating in the Han and Qin dynasties, the original and traditional process of making Moutai was further developed during the Tang and Song dynasties and reached maturity in the Qing and Ming dynasties. Today, the same traditional process anchored to its contemporary refinement is still used to produce Moutai.

Moutai taste

Moutai is distilled from locally produced red sorghum, wheat and water. The entire production cycle takes five years. This long aging makes Moutai more fragrant, softer and tender.

In 1915, Moutai gained world respect by winning a gold medal at the Panama-Pacific International Exposition in San Francisco for its unique flavor and excellent quality.

…………………………………………………..

Accesul este permis tuturor participantilor la Foodservice & Hospitality Expo in limita locurilor disponibile.

Detalii eveniment
Detalii eveniment
Parteneri