Andrei Fâciu și Giovanni Santarpia – Demonstrație culinară
La 12 ani, Andrei Fâciu, a început să gătească pizza, iar 7 ani mai târziu făcea pasul în antreprenoriat cu propria afacere în domeniu. Andrei Fâciu a pus bazele primei pizzerii din Vălenii de Munte care folosea cuptor cu lemne. A mizat pe rețete originale încă de la început și a rămas cu acest atu în cei aproape 20 de ani de activitate.
Primul business l-a deschis cu sprijinul financiar al familiei, dar ulterior a reinvestit în permanență, pentru că a înțeles că altfel nu poate evolua. Dornic să crească împreună cu afacerea sa, în 2016, dupa 12 ani de activitate, Andrei devine, cu ajutorul uneia dintre cele mai bune școli de pizza din Italia, Accademia Pizzaioli, specialist în pizza: Pizza Master Instructor, iar un an mai târziu deschide chiar el în București prima școală de pizzaioli din România. Și nu vorbim despre cursuri de formare profesională, ci despre o academie în adevăratul sens al cuvântului, care eliberează certificate emise și semnate în Italia de către fondatorul și președintele primei școli de pizza din lume, Enrico Famà. Odată cu școala a mutat și pizzeria în Capitală, iar în martie, anul acesta, a deschis deja cea de-a doua locație. Ia în calcul să framcizeze afacerea, dar spune că asta implică o foarte mare responsabilitate din partea unui francizor și de aceea încă testează scenarii posibile pentru care el trebuie să aibă soluții în cazul în care apar probleme.
Cu un zâmbet inconfundabil și o pasiune pentru pizza, Giovanni Santarpia este cunoscut pentru că a adus culorile și aromele tradiției gastronomice napolitane de la Castellammare di Stabia la Florența. După ce a petrecut aproximativ 3 ani în Florența, Giovanni Santarpia și-a deschis propriul paradis pentru pizza la poarta orașului, unde calitatea și convivialitatea sunt primordiale. Este un amestec perfect de tradiție napolitană și o căutare continuă și meticuloasă a ingredientelor de top.